Saas Teknolojileri ve Avantajları Nedir?

Kullanıcılar bulut tabanlı uygulamalara SaaS sayesinde internet üzerinden erişebiliyor. Açılımı Sofware as a Service olmaktadır.

Kullanıcılar bulut tabanlı uygulamalara SaaS sayesinde internet üzerinden erişebiliyor. Açılımı Sofware as a Service olmaktadır. Dijital dünyanın yeni gözdelerinden olan bu sistem son kullanıcılar tarafından yaygın kullanımlara sahiptir. Ancak günümüzde pek çok işletme sistemi hala tam olarak kavrayamamış ve bu nedenle de kullanamamaktadır. 
 
SaaS Nedir?
 
Kullanıcılar bulut tabanlı uygulamalara internet üzerinden erişim sağlaması ve erişime sahip olan kullanıcılar tarafından sistemin, uygulamaların kullanılabilir olmasıdır. Ofis araçlarına, takvim ve e- postalarına kullanıcılar sistem üzerinden erişebiliyor. Google Drive ile tablolar, dökümanlar ve sunumlar hazırlanabilir. Microsoft 365 üzerinden de ofis uygulamalarına erişim sağlanabiliyor. Hizmet sağlayıcıları sunucularında barındırılan yazılımlar, istekler ve ihtiyaçlar doğrultusunda kullanım imkanı sağlanıyor. Paket programlar baz alındığında daha az maliyetli kullanım imkanı sunuyor.
 
Saas İle Yazılımlar Web Tabanlı
 
Masaüstü yazılım olarak kullanılan yazılımlar Saas ile web tabanlı hale geldi. Bu yazılımı kullanılırken esasında yazılımı satın almak yerine kiralamış oluyorsunuz. Son kullanıcı açısından oldukça avantajlı olan bu durumda yazılım fiyatları da çok daha uygun bir hale geliyor. Sağlanan web tabanlı erişim imkanı ile verilerinize her yerden erişebilme imkanı elde ediyorsunuz. 
 
Kullanıcı Sınırlandırması Yok
 
Web tabanlı olmasının bir avantajı da anlık aktif kullanıcı sayısında herhangi bir sınırlama bulunmuyor. Aynı hizmet üzerinden aynı kuruluş pek çok işlem yapabiliyor. Ancak masaüstü yazılımları sadece kurulduğu bilgisayarda kullanılabilir. Bu da sadece bir kişinin bu uygulamayı kullanması anlamına gelir. Hata yazılımın üyelik paketlerine göre sınırlamalar bile olabilir.
 
Uygun Maliyet
 
Merkezi kullanım mantığı ile çalışan SaaS, sisteme eklediği her özellik için ekstra ücret talep etmez. Ve bu özellikler tüm kullanıcılara açık olur. SaaS sistemleri öde- kullan mantığı ile çalışır. BU da sadece sistemi kullanacağınız zamana para ödemeniz anlamına gelir. Sistem kullanılmadığında herhangi bir ödeme yapılmaz. İnternet tarayıcısı üzerinden kullanıldığı için kurulum maliyeti yoktur. Kullanıcı sayısına bağlı olarak ödeme yapılır. Daha az kullanıcı için daha az maliyet ortaya çıkar. Bu da klasik yazılımlara göre SaaS yazılımının çok daha uygun maliyetlerde kullanıldığını göstermektedir. Abonelik temelli çalışan bu uygulamalar için sadece abone bedeli ödersiniz. SasS servis sağlayıcıların arka planında pek çok gideri olsa da kullanıcı bu giderler etkilemez.
 
Kullanıcılar Arası Bilgi Paylaşımı
 
Bulut tabanlı olan bu sistemde bilgi paylaşımı tüm kullanıcılar için çok basittir. Özellikle verilen merkezi olarak düzenli bir şekilde yedeklenmesi büyük kolaylıktır. Bireysel yedeklemeye ihtiyaç duyulmaz. Tüm işlemler kayıt altındadır. Bu da şirket için hatalarda sorumlunun anında bulunmasını sağlar.
 
Yüksek Adaptasyon
 
İnternet yardımı ile çapraz platformlarda sunulan yazılımlar sayesinde aynı yazılıma bilgisayarlarda, tabletlerde ve mobil cihazlarda erişim sağlamasına olanak verecektir. Farklı cihazlarda yazılımı kullansanız bile aynı veriye erişebileceksiniz.
 
Pratik Güncellemeler
 
Uygulama üzerinde kullanılan sistemin güncellemesi servis sağlayıcısı yapar. Bu nedenle performans düşüşü firmanın sorunu olmaz. Güncellemeler çoğu zaman müşterinin haberi olmadan yapılır. Müşteri sadece uygulamayı kullanır. 
 
Yüksek Performans
 
SaaS sağlayıcısı daha çok müşteriye erişmek amacı ile sistemi çok daha yüksek performans ile çalıştırması hedefler. Eğer sistem istenilen performansı vermez ise aboneliklerin iptal olma durumu olur. Bu nedenle sistemin saat gibi çalışması için en yüksek performans hedeflenir.
Eski nesil yazılımlar ile kıyaslandığında SaaS modeli işletmeler, küçük ve büyük girişimciler ve şahsi girişimciler için pek çok faydası bulunuyor. Temelde tüm sektörleri kapsayan yazılım; maliyeti, performansı, online olunan her alanda kullanma imkanı ile kapsamlı kullanımlara sahiptir.

Diğer Başlıklar

Şantiye Günlük Rapor Örneği

Şantiye günlük raporları, inşaat projelerinin ilerlemesinin kaydedildiği ve çalışmaların günlük programa uygun bir şekilde ilerleyip ilerlemediğini görmek için hazırlanan raporlardır.

Şirketinizde Dijital Dönüşüm Başarı Hikayesi Gerçekleştirin!

İş Süreçlerinizi, Raporlama ve Denetleme Kültürünüzü
Güncel Teknolojiler ve Sektörünüzün en iyi uygulamaları ile birleştirerek kendi başarı hikayenizi yazabilirsiniz.

Çözüm İsteyin

Kayıpları Geri Kazanın   ||   Rakiplerinizin Önüne Geçin   ||   Karlılığınızı Arttırın

Başarı Hikayelerimiz