İyi Bir İnternet Sitesinin Olmazsa Olmazları

İyi bir web sitesi; marka imajınızı, itibarınızı ve müşterilerinizle olan ilişkileri iyileştirmenin anahtarıdır.

İşletmeniz veya faaliyetlerini yürüttüğünüz firma için mutlaka olmazsa olmaz dediğiniz şeyler vardır. Bunlar; eğer bir gıda firması iseniz, gıdaların işlenmesinde gerekli makineler veya gerekli kimyasallar olabilir veya ayakkabı üreten bir firma iseniz yine seri üretim yapmanızı sağlayan makineler ve ayakkabıların yapılmasını sağlayan kumaşlar olabilir. Sizi dijital dünyada temsil eden web siteniz için de bu gibi gereklilikler bulunur. İleriye dönük hedefleriniz bulunuyorsa, iyi bir İnternet sitesine sahip olmanız gerekir. İyi bir İnternet sitesinin olmazsa olmazlarını da, işletmenizin ihtiyaçları gibi saptayarak ona göre hareket etmelisiniz.

İyi bir web sitesi; kodlama, tasarım ve yaratıcılığın bir eseridir, ancak her geçen gün gelişen yazılım dünyası, güncel olmayı ve belirli bir standardı yakalamayı size şart koşar. Siz de bu gerekliliği en iyi şekilde gerçekleştirerek, dijital dünyadaki varlığınızı koruyabilirsiniz. Özetle, siz de kendi ihtiyaçlarınız ve dijital dünyanın ihtiyaçlarını bir çatı altında birleştirerek iyi işler ortaya koymalısınız.


1. Temiz ve Profesyonel Bir Tasarım

Web siteniz, müşterilerinizle sizin aranızdaki bir iletişim aracıdır. İlk izlenimlerini, web siteniz aracılığıyla edinirler. Siteniz, ilgi çekici bir şekilde tasarlandıysa karşı tarafta profesyonellik hissi uyandırabilirsiniz. Aksi takdirde, sitenizde zayıf tasarım varsa (patlayan ve rahatsız edici renkler, görüntü kalitesi bozuk resimler vb) işletme kimliğiniz de bu ölçüde zarar görecektir.

Tasarım kısmında dikkat edeceğiniz ilk şey, tutarlı ve basit tasarımlar kullanmanızdır. Neyin nerede olduğunun anlaşılmadığı tasarımlar, hem kullanıcının kafasını karıştıracaktır, hem de sitenizin arama hacminde dahi düşmelere sebep olacaktır. Sade fakat dikkat çekici renkler seçerek hoş bir renk düzeni oluşturabilirsiniz. Şirket logosu veya işletmenizle ilgili bir metnin okunabilir olmasına da özen göstermelisiniz.

2. Mobil Uyumlu Siteler

Bilmelisiniz ki, günümüzde artık mobil uyumlu olmayan bir site ile karşılaşmak oldukça güç. Mobilin hakimiyet kurduğu dijital dünyada, mobile adapte olamamış web siteleri hem müşteri kayıplarına hem de prestij kayıplarına sebep olacaktır. Bu sadece müşterileriniz için değil, arama motorları için de bir eksi olarak ifade edilmektedir. 
Mobil cihazlarla uyum sağlayan bir internet sitesinin kolaylıkla ölçeklenebilir olduğu da unutulmamalıdır. Her cihazda harika bir şekilde görünen ve sorunsuz bir web sitesine sahip olmayı kim istemez? 

3. Kullanıcı Odaklı ve Mantıksal Ağırlıklı Bir Site Akışı

İnterneti ve web sitenizi kullananların potansiyel müşterileriniz veya ziyaretçileriniz olduğu göz önünde bulundurulduğunda, web sitenizin de kullanıcı odaklı olması su götürmez bir gerçektir. Sadece müşterileriniz veya ziyaretçileriniz için değil, sizin de sitenizi kolay bir şekilde yönetilmeniz için de kullanıcı odaklı ve mantıksal ağırlığa sahip bir site akışına sahip olmanız gerekir.
Sitenizde gezinme işlemi kolay bir şekilde gerçekleştirilmelidir. İlgili bilgilere ulaşmak veya ilgili sayfalarda dolaşmak için basit işlemler yapılmalıdır. Site gezintisinin sezgisel olması gereklidir. Site bilgilerinin, site içerisinde görünür yerlerde olmasına özen gösterilmelidir. Sitenizde; nerede olduğunuz, hangi hizmetleri veya ürünleri sağladığınız ve sizinle nasıl iletişime geçileceği açık bir şekilde belirtilmelidir. 

4. Web Sitenizin Hızı

Bir hizmeti edinmek istediğinizde, mümkün olan en kısa sürede bu hizmete ulaşmayı hedeflersiniz. Web sitenizi ziyaret eden kişiler için de bu durum geçerlidir. Sitenin mümkün olan en kısa sürede açılması, onların da aynı hızda hizmete veya ürüne ulaşması demektir. Eğer, ürün sayfasına veya hizmet sayfasına erişmekte güçlük çekiyor ve uzun süre beklemeleri gerekiyorsa –ki bu süre artık 3 sn gibi bir zaman dilimini içeriyor- o site yerine alternatifleri tercih ediyorlar. Sitenizin açılış hızının veya sayfalar arası açılış hızının mümkün mertebe minimum sürelere indirilmesi gerekiyor. Daha hızlı web siteleri için CDN Hizmeti kullanabilirsiniz.

5. Güncel Kalmak

Web siteniz eski bir kodlama altyapısına sahipse, gelişimden uzak duruyorsunuz demektir. Gelişimden uzak kalmanız, sizin müşterilerden ve ziyaretçilerden de uzak kalmanız demektir. HTML5 ve CSS3 gibi web siteleri için geliştirilen son teknolojilerden uzak kalmanız, yetersiz bir web sitesi olmanıza sebebiyet vereblir. Güncel teknoloji unsurlarını takip ederek, web sitenizi ona göre yeniden tasarlayabilir ve düzenleyebilirsiniz.

6. SEO Uyumluluk

Adını artık hemen hemen her yerde duyduğunuz SEO kavramı, web sitenizin arama motorlarının güvenini kazanması ve bu arama motorları ile dost olması için oldukça gereklidir. Web sitenizin SEO kriterlerine uygun olarak tasarlanması gerekir. Arama sonuçlarında üst sıralara çıkabilmek ve işletme itibarınızı yükseltmek için önemli bir adımdır. 
Bugün, ünlü markalar arama sonuçlarında küçük işletmelerden daha alt sıralarda veya sayfalarda bulunduğunda, bu durum müşteri gözünde olumsuz sonuçlara sebep olabilir ve marka değerinizi etkileyebilir.

7. Sosyal Medya Yönetimi

Bütün dünyanın buluştuğu ve birbiriyle sürekli iletişim halinde olduğu platformların web siteniz için getirisi göz ardı edilemez. Sosyal medya, web sitenize ziyaretçi trafiği çekmenin en kısa yollarından biridir. Çünkü, milyonlarca ve hatta milyarlarca insan aynı platform üzerinde aktif bir şekilde bulunmaktadır. 
Kurumsal bir web sitesiyseniz, sosyal medya hesaplarınızın mutlak bir suretle bulunması ve aktif bir şekilde paylaşım yapmanız ve müşterilerinizle iletişiminizin de iyi olması beklenir. 

8. İçerik Yönetimi

İçerik, iyi hatta kaliteli bir web sitesi için olmazsa olmazlardandır. İçi boş ve sadece görüntüyle sınırlandırılmış web siteleri kullanıcılar için cazip olmayacaktır. Web sitenizi, bloglarla besleyebilir ve kullanıcıların hizmetleriniz hakkında daha fazla bilgiye erişmesini sağlayabilirsiniz. Kaliteli ve özgün içeriklerle sitenizi güncel tutabilirsiniz. 
Kaliteli içerikler sadece, belirli metinler için değildir. Hakkımızda yazısından tutun ki, site içerisindeki bilgilendirici biz yazı dahil olmak üzere bütün metinlerin özgün ve özenli bir şekilde hazırlanması beklenir. 

Diğer Başlıklar

Tahsilat Takibi Nedir?

Herkes, faturalarını zamanında öderse, bu çok hoş olacaktır fakat unutmayın ki burası gerçek dünya. Tahsilat takibi, gerçekleştirmeniz bu noktada önemlidir.

Şirketinizde Dijital Dönüşüm Başarı Hikayesi Gerçekleştirin!

İş Süreçlerinizi, Raporlama ve Denetleme Kültürünüzü
Güncel Teknolojiler ve Sektörünüzün en iyi uygulamaları ile birleştirerek kendi başarı hikayenizi yazabilirsiniz.

Çözüm İsteyin

Kayıpları Geri Kazanın   ||   Rakiplerinizin Önüne Geçin   ||   Karlılığınızı Arttırın

Başarı Hikayelerimiz