2020 Satınalma Trendleri Nelerdir?

Günümüz ticaret dünyası, her yıl birçok değişikliğe tanık oluyor. Büyüyen ve gelişen sektörler, daha verimli olmanın yollarını arıyor.

2020 Satınalma Trendleri Nelerdir?

Satınalma trendleri nelerdir? Günümüz ticaret dünyası, her yıl birçok değişikliğe tanık oluyor. Büyüyen ve gelişen sektörler, daha verimli olmanın yollarını arıyor. Satınalma, şirketler için verimliliği sağlayan en önemli unsurlardan biridir. Şirketlerin maliyet üzerinden kâr etmelerini sağlayan satınalma, daha stratejik hamleler için de ideal bir alan oluyor. Her alanda olduğu gibi değişime ayak uyduran bu birim, büyüme yolundaki en büyük yardımcı olmaktadır. Değişen satınalma trendleri, işletmeleri verimli kılmak için kaçırılmaması gereken fırsatlar sunuyor. 2020 yılıyla birlikte, satınalma birimleri veya yöneticileri hiç olmadığı kadar parlak bir dönem geçirebilir. Dijital dünyayı arkasına alarak ilerleyen bu alan, yeni dönemin trendlerini de beraberinde getiriyor. 

2020 yılıyla birlikte satınalma için kendini gösteren yenilikler, her zaman olduğu üzere tedarikçiler, dijital dönüşüm gibi konulara odaklanıyor. Dijital dönüşüm ile güçlenen işletmeler, tedarikçiler ile olan ilişkilerini iyi bir şekilde yöneterek sektörlerinde lider konumlarda yer almaktadır. Yetenekleri iyi değerlendiren ve risk yönetimini başarılı bir şekilde gerçekleştiren işletmeler için 2020 yılı kârlı geçebilir. Yapay zeka, bulut tabanlı sistemler, siber güvenlik gibi konular, büyük faydaları beraberinde getiriyor.
 

1.Tedarikçilerle Olan İlişkiler

Tedarik konusunda kendini geliştiremeyen işletmelerin, satın alma departmanlarından başarı beklemesi mümkün değildir. Tedarikçilerle olan ilişkilerin güçlü tutulması ve olası risklerin iyi bir şekilde saptanması gerekir. Mevcut tedarikçilerin yanı sıra alternatif tedarikçilerin de iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerekir. 
Tedarikçilerle olan ilişkilerin güçlendirilmesinde birçok yol bulunmaktadır. En iyisi ise şüphesiz teknoloji olacaktır. Otomatikleşmiş bir sistem ile tedariğe ilişkin çözümler geliştirilebilir. Tedarikçilerle olan geçmiş veriler incelenebilir, analiz edilebilir ve bu konuda karar vermeye yardımcı öngörücü veriler oluşturulabilir. Tedarikçi uygunluğunu saptamak için yazılımlardan yararlanabilirsiniz. 


2.Dijital Dönüşüm

Maliyetleri düşürmek, satın alma biriminizi güçlendirse ve işletmenizi kâr elde etmeye yöneltse de tek başına yeterli olmayacaktır. Satın alma faaliyetleriniz için her zaman bir optimizasyon ve iyileşme gereklidir. Teknolojinin ve dijital dünyanın sağlamış olduğu kolaylıklar düşünüldüğünde, dijital dönüşüm sizin ilacınız olabilir. Makine öğrenimi, internet, yapay zeka ve bulut tabanlı sistemler dijitalleşerek ivme kazanmanıza yardımcı olur. Daha stratejik kararlar almanızı sağlar. 
Daha hızlı olabileceğiniz ve daha verimli çalışabileceğiniz yazılımlar ile raporlarınızı herhangi bir cihazdan gerçek zamanlı olarak görüntüleyebilirsiniz. Bir yöneticiyseniz, satın alma uzmanlarının size rapor vermesini beklemek zorunda kalmazsınız. Sistemden tüm işlemleri takip edebilir ve gerekli onayları verebilirsiniz.


3.Güvenlik

Dijitalleşme birçok avantajı beraberinde getirse de verilerinizin güvenliği konusundaki kaygılarınızı gidermeniz önemlidir. Şifrelenmiş yazılımlar ile siz de işletmeniz ile ilgili verileri koruyabilirsiniz. Teknik desteği güçlü yazılımları tercih etmek sizin için her zaman daha avantajlı bir seçenek olacaktır. 


4.Yetenekler 

Uzmanların dijital dönüşümün ihtiyaç duyduğu yeniliklere ayak uydurabiliyor olması önemlidir. Değişen yetenek ihtiyacının neticesinde liderlik, stratejik düşünme, operasyonel uzmanlık, yaratıcılık ve analitik becerilere ihtiyaç duyuluyor. Nitelikli iş gücü, trendler arasında yer ediniyor.


5.Harcama Analizi

Otomatik satın alma çözümleriyle birlikte daha iyi karar alma ve optimizasyon süreçlerinin mümkün olduğundan bahsetmiştik. Harcama analizi (maliyet analizi) de bunun bir parçası haline geliyor. Teknolojinin etkisiyle gelişen ve satınalma için önemli hale gelen harcama analizi; tedarikçiler veya mal/hizmet harcamalarına ilişkin daha şeffaf veriler sunar, tasarruf elde edilebilir ve gereksiz satın almalar azaltılabilir.


Sonuç

Geleceğe ayak uydurmak isteyen yöneticiler ve liderler, yer aldığı faaliyetlerin gereğini yerine getirmek ve ilerlemek için teknolojinin sağladığı faydalara açık olmalıdır. YoneTeam gelişmiş çözümleriyle dijital dönüşümünüzü tamamlamanıza, stratejik olarak ilerlemenize ve maliyetlerinizi tasarruf ederek düşürmenize yardımcı olur. 

Diğer Başlıklar

İnsanlar İçin Proje Yönetimi

Kaynaklar veya personelin yönetimi söz konusu olduğunda proje yöneticilerinin günlük olarak yapmaya çalıştıkları durum tetrise benzer ve neredeyse herkesin karşı karşıya olduğu bir proje yönetimi karmaşası mevcuttur. Arada ki en büyük fark bizler insanız.

Şirketinizde Dijital Dönüşüm Başarı Hikayesi Gerçekleştirin!

İş Süreçlerinizi, Raporlama ve Denetleme Kültürünüzü
Güncel Teknolojiler ve Sektörünüzün en iyi uygulamaları ile birleştirerek kendi başarı hikayenizi yazabilirsiniz.

Çözüm İsteyin

Kayıpları Geri Kazanın   ||   Rakiplerinizin Önüne Geçin   ||   Karlılığınızı Arttırın

Başarı Hikayelerimiz