Bulut Bilişim Yazılımlar ve Bulut Teknolojisinin Önemi

Bulut teknolojisi, işletmenizin faaliyetlerine dair verilerin ve dosyaların online bir sistem üzerinde depolanmasını sağlayan hizmetlerdir.

Bulut teknolojisi nedir? Bulut teknolojisi, işletmenizin faaliyetlerine dair verilerin ve dosyaların online bir sistem üzerinde depolanmasını sağlayan hizmetlerdir. Günümüzde birçok bulut sistemi bulunmaktadır. Bulut sistemleri kullanabileceğiniz hizmet sağlayıcılar arasında;en bilinenleri; Dropbox, Yandex Disk, Google Drive, Mega’dır. E-posta hizmetleri, veri işlemeler, yedeklemeler, veri kurtarmalar, ses ve video yayınları veya görsel paylaşımları gibi birçok şey bulut tabanlı sistemlerin içerisinde yer edinebilir. Birçoğu sahip olduğunuz cihaz veya yazılım/platform tarafından sizlere ücretsiz olarak sunulan hizmetlerdir. Ücretsiz olarak sunulan bu hizmetler kişisel ihtiyaçlarınızı karşılamaya yetse de şirketinizin ihtiyaçları için yetersiz kalabilir. Üstelik bu bulut bilişim sistemlerinin kullandığınız şirket yazılımlarıyla entegre olması beklenir. Örneğin SAP, ERP ve varsa diğer finansal yazılımlarınız bu sistemlerle koordineli bir şekilde çalışabilmelidir. Böylece siz ofis dışındayken veya home office çalışmalar yürüyorken de dosyalarınıza ve verilerinize sistem üzerinden kolayca erişebilesiniz. 


Son birkaç aydır, küresel çapta bir krize neden olan Covid-19, maalesef evde çalışma zorunluluğunu bizler için getirmiştir. Şirket dışından erişmeniz gereken veriler içinse bulut teknolojisinin önemi burada anlaşılıyor. Bulut bilişim nedir? sorusundan çok bulut sistemi neden bu kadar önemli sorusunun cevabı daha makul bir yönelim olacaktır. 

Bulut Bilişim Neden Gerekli?

Teknoloji artık işletmeler için kaçınılmaz gerçeklerden ve gerekliliklerden birisidir. Dijital çağı yakalamaya çalışanlardan çok artık dijital çağın ilerisine varabilenler, büyük atılımların öncüsü oluyor. Bulut teknolojisi de bunun bir parçası hâlini alıyor. Gerek gündelik yaşam gerekse home office çalışma zorunluluğunun olduğu günümüzde, verilerinize bu sistemler üzerinden kolayca erişebilirsiniz. Veri kayıplarını önleyebileceğiniz gibi hepsini bu sistem içerisinde saklayabilirsiniz. Tüm cihazlar üzerinden kolayca erişim sağlayabilirsiniz. Şirketinizin ERP, SAP ve özellikle şantiye alanı için özelleştirilmiş yazılımları var ise bunlarla entegre bir bulut sistemi, oldukça faydalı olacaktır. 

Tüm kullanıcılar, uygulamalara erişebilir. Yetkilendirme sisteminin olduğu web tabanlı sistemlerde, herkes kendi yetkisi dâhilinde verilerine erişebilir. Yüklemeler yapabilir ve dosyaları üzerinde güncelleştirmeler gerçekleştirebilir. Şirket için gerekli evrakların onayı, takibi ve işlenmesi hususlarında bu sistemlerden yararlanabilir. Dosyalarınızı diğer şirket çalışanları ile paylaşabilirsiniz. 

Bulut bilişim teknolojisi, özellikle şantiye alanında sizin işinizi oldukça kolaylaştırıcı bir role sahip olacaktır. İlerlemelerinizi fiziksel olarak takip edemediğiniz Covid – 19 gibi salgın durumlarında, web tabanlı sistemlerin gücünden yararlanabilirsiniz. Bulut bilişim sistemli yazılımlardan olan şantiye yazılımları bu konuda oldukça kolaylaştırıcı bir rol oynayabilir. Maliyetlerinizi kontrol edebilir, projenin ilerleyişini sistem üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Mahal bazlı ilerlemeleri takip edebileceğiniz bu yazılımlar; Depo Ambar, Finans ya da Satın Alma Yazılımları ile de entegre bir şekilde çalışırlar. Bu entegrasyon sisteminin bulut tabanlı bir sistemde yürütülüyor olması, depo ambar bilgilerine, finansal bilgilere ve gerektiğinde satın alma ile ilgili faaliyetlere erişebilmenizi veya bilgi alabilmenizi kolaylaştırır. Home office çalışmanın getirmiş olduğu iletişimsizliklerin önüne geçerek daha koordine bir sistemin önünü açar. 

Kişiye bağımlı Excel dosyalarında çalışmak zorunda kalmazsınız. Hatalarınızı minimize edebilirsiniz. Yanlış hesaplamaların önüne geçebilir ve insan kaynaklı hataları en aza indirgeyebilirsiniz. Performans kayıplarının önüne geçerek çalışma sisteminizi geliştirebilir ve verimliliğinizi arttırabilirsiniz. Amazon AWS sistemine sahip olan YoneTeam, veri büyüklüğünüze aldırmaksızın yüzlerce kullanıcıyı bir arada bulundurabilir. Verilerinizi güvenle saklayarak erişilebilir bir hizmet sunar. Verilerinizi yedekleyerek veri kayıplarının önüne geçebilir ve internete erişiminizin olduğu her yerden sisteme girebilirsiniz. 

Şirketinizi zorlu günlerde ileriye taşıyacak ve verimliliğinizi arttırmaya yardımcı olacak DIGITA Teknoloji ile geleceğin teknolojisini keşfedin. Siz de home office çalışmalarınızı kolayca yönetin. 

Diğer Başlıklar

Tahsilat Takibi Nedir?

Herkes, faturalarını zamanında öderse, bu çok hoş olacaktır fakat unutmayın ki burası gerçek dünya. Tahsilat takibi, gerçekleştirmeniz bu noktada önemlidir.

Şirketinizde Dijital Dönüşüm Başarı Hikayesi Gerçekleştirin!

İş Süreçlerinizi, Raporlama ve Denetleme Kültürünüzü
Güncel Teknolojiler ve Sektörünüzün en iyi uygulamaları ile birleştirerek kendi başarı hikayenizi yazabilirsiniz.

Çözüm İsteyin

Kayıpları Geri Kazanın   ||   Rakiplerinizin Önüne Geçin   ||   Karlılığınızı Arttırın

Başarı Hikayelerimiz