Talep Yönetim Sistemi Nedir?

Müşteri ilişkilerini iyileştirmek, mail trafiğinden kurtulmak ve daha kolay bir talep yönetimi için talep yönetim sistemlerinden faydalanabilirsiniz.

Talep Yönetimi Nedir? 

Ürün ve hizmetler için talebin tahminini gerçekleştirmek, planlamasını yapmak ve yönetmek için kullanılan planlama metodolojisine denir. Özellikle, devamlı olarak ürün tedarik eden veya üretim yapan bir işletme iseniz, talep yönetimi sizin için zorunlu olacaktır. Bu durum makro düzeyde veya mikro düzeyde olabilir. İşletme birimi gerekliliklerini ve dahili satın alma operasyonlarını kontrol etmek ve izlemek için kullanılan birleşik bir yöntem olarak nitelendirilebilir. 
 
Kuruluşların tedarikçi ilişkileri ve bununla ilgili avantajlarıyla meşgul kalmalarına yardımcı olur. Kuruluşlar harici harcama faktörlerini gidermek, satın alma emirleri düzenlemek gibi durumlarda talep yönetim sistemi dediğimiz yapıları kullanırlar. 
 
Talep yönetimi, konvansiyonel kaynak girişimleri ve ürün fiyatlandırması yerine tedarikçilerden satın alınan ürün hacmine odaklanmalıdır.  Talep yönetimi, tüketim yönetimi veya stratejik harcama yönetimi olarak da bilinir. Talep yönetimi sonuçları, aynı zamanda talepleri etkileyen politikaların ve programların yanı sıra kullanıcılara ve tüketicilere sunulan rekabet seçeneklerinin bir yansıması olarak da görülebilir. 
 
İş süreciniz düşünüldüğünde talep yönetimi, hem bağımsız süreç hem de Satış ve Operasyon Planlaması veya Entegre İş Planlaması ile bütünleşmiş bir süreçtir. Bu bağlamda kapsanan sürecin ve bileşenlerin tanımı, günümüzün önde gelen şirketleri ile başarılı bir geçmişe sahip yöntem ve yetkinlikleri kapsayan mevcut en iyi uygulamaları tanımlamaktadır. En etkili biçimde Talep yönetimi, sadece ""pazar"" ya da müşteri istihbaratı tarafından takviye edilen ve genellikle yorum yapmak için tedarik zinciri organizasyonuna bırakılan bir ""tahmin"" geliştirmenin ötesinde geniş bir tanıma sahiptir.
 
Talep yönetimi, satın alma tekniklerini kolaylaştırmaya yardımcı olur. Talep yönetiminin uygulanması sırasında temel alınan hususlar şunlardır:
 
- Toplu indirimler için kullanılabilir seçenekler
- Sipariş süresinin fiyatlamadaki etkisi
- En İyi tedarikçilerin kullanılıp kullanılmadığı
- Açıklanan sözleşme süreçlerine dikkat edilmesi
 
Genel performans önlemleri ve gerekli performans göstergelerinin oluşturulması, talebi ve potansiyel müdahaleyi takip etmek için oldukça büyük bir öneme sahiptir. Birikmiş veriler kapsamlı bir tedarikçi-iletişim programı ile birleştirilebilen daha iyi talep tahminleri ile sonuçlanabilir. Bu ayrıntılar, tedarikçilerin varlıkları daha etkin bir şekilde ele almalarına yardımcı olur; bu da harcamaları azaltır.
Talep yönetiminin avantajları şunlardır:
 
- Tedarikçiler arasındaki işlem miktarının büyümesini ve gerilemesini görüntüler
- İlgili tüm harcamaları izler
- Tedarikçi ilişkilerini dahili ve harici olarak güçlendirmenin arkasındaki mantığı gösterir.
 
Talep yönetimi, telekom ve finansal kurumlar gibi çeşitli kuruluşlar ve sektörlerde tercih edilen yaygın kabul görmüş bir stratejiye dönüşüyor. Dolaylı harcanmış bölümleri hedeflemek için talep yönetimi kullanan birçok organizasyon, seyahat gibi daha karmaşık harcanan kategoriler için de bu yaklaşımı kullanıyor.
 

Talep Yönetim Sistemi Ne İşe Yarar?

Talep yönetim sistemi, iyi tasarlanmış bir yazılımla birlikte oldukça faydalı sonuçlar doğurabilir. Tek ekranda bütün taleplerinizi görebilir ve birimlerin ihtiyaçları doğrultusunda farklı yetkilendirmeler yapabilirsiniz. Talep onaylanma sürecini mümkün olan en kolay şekilde yönetebilirsiniz. Farklı lokasyonlarda bulunan operasyonların taleplerini tek merkezden takip etme olanağına sahip olursunuz.
 
Tek ekrandan yönetebildiğiniz için e-mailler ile uğraşmak zorunda kalmazsınız. Müşteri ilişkileriniz de bu bağlamda gelişecek ve iyileşecektir. Sistemi müşterilerinizle paylaşarak, daha kolay bir talep yönetimi gerçekleştirebilir ve etkili bir iletişim kurabilirsiniz. Eksiksiz bir karşılama, müşteri memnuniyetinde süreklilik, yazılım maliyetlerinde düşüş, kolay kullanım ve hızlı raporlama gibi birçok avantajı talep yönetim sistemleri ile mümkün kılabilirsiniz.

Diğer Başlıklar

Tahsilat Takibi Nedir?

Herkes, faturalarını zamanında öderse, bu çok hoş olacaktır fakat unutmayın ki burası gerçek dünya. Tahsilat takibi, gerçekleştirmeniz bu noktada önemlidir.

Şirketinizde Dijital Dönüşüm Başarı Hikayesi Gerçekleştirin!

İş Süreçlerinizi, Raporlama ve Denetleme Kültürünüzü
Güncel Teknolojiler ve Sektörünüzün en iyi uygulamaları ile birleştirerek kendi başarı hikayenizi yazabilirsiniz.

Çözüm İsteyin

Kayıpları Geri Kazanın   ||   Rakiplerinizin Önüne Geçin   ||   Karlılığınızı Arttırın

Başarı Hikayelerimiz