Şantiye Günlük Rapor Örneği

Şantiye günlük raporları, inşaat projelerinin ilerlemesinin kaydedildiği ve çalışmaların günlük programa uygun bir şekilde ilerleyip ilerlemediğini görmek için hazırlanan raporlardır.

Şantiye günlük raporu nedir?

Bayındırlık İşleri Kontrol Yönetmeliği gereğince, inşaat işlerinde tutulacak defterlerden biri olması gereken günlük raporlar, iyi tasarlandığı takdirde aynı zamanda da şantiye işleyişinin verimliliğini arttırmak için kullanacağınız değerli bir araca da dönüşecektir.

Şantiye günlük raporları, inşaat projelerinin ilerlemesinin kaydedildiği ve çalışmaların günlük programa uygun bir şekilde ilerleyip ilerlemediğini görmek için hazırlanan raporlardır. Projenin bütçe dâhilinde olmasını sağlamaya yardımcı olurlar.

Genel itibariyle ekip; hava durumu, çalışılan saatler, proje aşaması ve projeyi geciktirebilecek olaylar veya aksaklıklar hakkında bilgi verir. Bu raporlar, projenin mevcut ilerleyişine yönelik olarak ortaklara ve taşeronlara şeffaflık tanır.

İnşaat projelerinde genel itibariyle kâğıt tabanlı raporlar düzenlenir. Bu sebeple yanlış düzenlemeler ve ek bir çaba durumu ortaya çıkabilir.

Şantiye günlük rapor örneği oluşturabilir ve belirli bir şablon üzerinden ilerleyebilirsiniz fakat bu da tek başına yeterli olmayabilir. Farklı programlar üzerinde oluşturulan raporlamalar, verinin tek bir kalemde tutulmasını zorlaştıracaktır. Her rapor için farklı bir ses oluşacak ve bu durumda takibin zorlaşması kaçınılmaz olacaktır.

Günlük raporlamalar için bir inşaat veya şantiye yazılımının gelişmiş raporlama sistemlerinden faydalanabilirsiniz. Tek bir ekran üzerinden tüm veri girişlerini yapabilir ve geçmiş raporları inceleyebilirsiniz. Mobil cihazlar veya taşınır cihazlar yardımıyla bulut tabanlı sistemlere anlık raporlamalar gönderebilirsiniz. Böylece, zamandan tasarruf edebilirsiniz.

Şantiye Günlük Raporu Nasıl Hazırlanır?

Eskiden şantiye defterinin standart A4 ebatında olması beklenirdi ve raporlarda defter numarası, işin adı, yeri, keşif bedeli, yüklenicinin, şantiye şefinin, kontrol mühendisinin isimlerinin yazılı olması beklenirdi. Ayrıca ilgili ve yetkili kişilerce imzalanması gerekirdi.

Günümüzde ise kalem ve kâğıt günlerinin geride kaldığı düşünülürse, artık şantiye rapor örneklerinin mobil uygulamalar veya şantiye yazılımları ile mümkün olduğunu görebilirsiniz.

Şantiye Günlük Raporunda Hangi Bilgiler Olmalıdır?

Günlük şantiye raporlarının ilk adımı projenin ve gün bilgisinin yer aldığı bölümdür. Birbiriyle tutarlı veriler elde etmek ve eski raporlara daha kolay ulaşmak için proje adını ve tarihi belirtmek önemlidir. Günlük raporlar için bu aşama oldukça kritiktir. Temel proje bilgilerini yakalamak ve belirli bir güne ait raporları bulmak istediğinizde bu bilgi işinize yarayacaktır.

Bir sonraki adımda, hava durumuyla ilgili bilgi verebileceğiniz bir bölüm bulunmaktadır. İnşaat projelerinin raporlanmasında önemli bir bilgidir. Her gün kaydedilmesi gerekir. Farklı hava koşullarında yapılan değişiklikler, işçilerin verimliliği üzerinde etkilidir. Kaza potansiyeli artar. Günlük raporlamalarınızda size yardımcı olacak yazılımlar, hava fotoğrafları çekmenize olanak tanır.

3. Aşama olan iş günlükleri; günlük raporlamanın özünü oluşturur. Her gün farklı işçilerin şantiye alanında görev aldığı düşünülürse, hangi ekiplerin saha üzerinde bulunduğu, sahaya girdiği ve çalışanların sayısı gibi detayların raporlanması gereklidir. Çalışma saatleri ve çalışmaların tanımı hızlı bir şekilde bu bölümde not alınabilir. Proje toplam sürelerini takip etmek böylece kolaylaşacaktır.

Proje notları, sorunlara dair bilgiler ve endişeler günlük raporların bir sonraki aşamasını oluşturur. Görsel notlara bolca yer verebilir ve sorunlara yönelik proje yetkililerini bilgilendirebilirsiniz. Geç teslimat veya arızalı ekipmanlara dair notlar alabilirsiniz.

4. Bölümde saha güvenliğiyle ilgili gözlemlerinizi paylaşabilirsiniz. Günlük inşaat raporlamalarında size en büyük faydayı olası yasal anlaşmazlıkları önlemek sağlayacaktır. Herhangi bir anlaşmazlığa düşülmesi durumunda; detaylı ve zaman damgalı günlük raporlar, belirli bir güne dair her şeyin net bir görüntü sunmanızı sağlar. Alınan tüm bu önlemler, şantiye alanının güvenliğini arttırmaya ve projeye devam edip etmeme konusunda bilgi almanıza yardımcı olur.

Günlük anketler ve soruşturmalar, günlük raporlarınızda neye dikkat edip etmeyeceğinizi belirlemenize yardımcı olur. Şantiye alanındaki ziyaretçileri takip etmenize ve aynı zamanda programda meydana gelebilecek aksamaları saptamanızı sağlar. Gelişmiş raporlama teknolojileri (şantiye yazılımları gibi) ile raporlarınızı anlık olarak proje yetkilileriyle paylaşabilir ve eksik/yanlış giden noktaları tespit edebilirsiniz.


Şantiye Günlük Rapor Örneğini İndirmek İçin Linke Tıklayın. 

Raporlama Otomasyonu sayesinde hız ve tam kontrol yetenekleri ile tanışmak isterseniz 14 gün ücretsiz olarak SmartRise Şantiye Yönetim Sistemini deneyimleyebilirsiniz.

 

 

Diğer Başlıklar

Şirketinizde Dijital Dönüşüm Başarı Hikayesi Gerçekleştirin!

İş Süreçlerinizi, Raporlama ve Denetleme Kültürünüzü
Güncel Teknolojiler ve Sektörünüzün en iyi uygulamaları ile birleştirerek kendi başarı hikayenizi yazabilirsiniz.

Çözüm İsteyin

Kayıpları Geri Kazanın   ||   Rakiplerinizin Önüne Geçin   ||   Karlılığınızı Arttırın

Başarı Hikayelerimiz